Разузнавателният кораб Иван Хурс Снимка: ТАССБританските специални сили са напътствали по-голямата

...
Разузнавателният кораб Иван Хурс Снимка: ТАССБританските специални сили са напътствали по-голямата
Коментари Харесай

ФСБ: Британски спецчасти са напътствали диверсии срещу Крим и руския Черноморски флот

Разузнавателният транспортен съд " Иван Хурс " Снимка: ТАСС

Британските специфични сили са напътствали по-голямата част от диверсионните дейности против съветския Черноморски флот и Крим. Това съобщи чиновник на ФСБ във видео, публикувано от  спецслужбата, оповестява ТАСС.

„ От началото на специфичната военна интервенция ФСБ постоянно получава информация за присъединяване на западни разследващи служби, най-вече английски, в образованието на украинските специфични сили. Ние установихме надзорната роля на английските специфични сили в по-голямата част от терористични и диверсионни дейности против кораби на съветския Черноморски флот и Кримския полуостров “, споделя служителят на ФСБ.

По думите му, представители на Англия, с изключение на образованието на диверсанти, доставят на украинските въоръжени сили разследващо съоръжение, нови типове експлозиви, в това число пробни мостри, употребявайки Украйна като полигон, а военнослужещите като разходен материал за тестване на нови разработки на оръжия и тактики за тяхното потребление.  

„ Британските спецслужби не се тормозят да възнамеряват надълбоко премислени дейности и детайлни интервенции, още по-малко се грижат за сигурността на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна “, отбелязва офицерът от ФСБ. Свидетелство за това е десантът на украинските войски на пясъчната линия Тендра в Черно море, който беше спрян от ФСБ и Министерството на защитата, чиято цел беше завладяването на фара. Тази акция, съгласно ФСБ, „ е значително от агитационен темперамент и даже да бъде осъществена, не би повлияла на обстановката на линията на бойно прикосновение, а също по този начин не оправдава напъните и ресурсите, изразходвани от Въоръжените сили на Украйна ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР